Navigace: Recepty > Doporučené recepty > Rybízová marmeláda Speciál

Rybízová marmeláda Speciál

autor receptu:ADMIN Recepty

Ingredience:

Černý rybíz

Červený rybíz

Želírovací cukr

Cukr krystal

Postup:

Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce. Nejlépe je to nechat zatížené kapat přes noc.

Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor - ne 1 litr) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru (Dr. Oetker je lepší nebo od Labety) a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu a cca 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme případnou pěnu.

Po dovaření sléváme ještě horké do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku. Dále již nezavařujeme. Je to výborné.A pokaždé je marmeláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"

Komentáře

© recepty.wobo.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma